به گزارش همشهری آنلاین، سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران در هشتاد و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امسال ۴۵ میلیارد تومان به مدارس تهران اختصاص یافت، اظهار کرد: تفاهمنامههایی برای انعقاد بین مناطق آموزش و پرورش و مناطق شهرداری آماده است که امیدواریم سریعتر امضا شود تا بتوان مشکلات مدارس را برطرف کرد.
او افزود: امیدواریم موضوع مدارس کاشی آبی به صورت مکتوب به کمیسیونهای شورا اعلام شود تا بتوان در این خصوص تصمیم گرفت.
تهران شهری با مدارس فرسوده و کوچک | خیران حاضر نیستند در پایتخت مدرسه بسازند
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به فرسودگی مراکز آموزشی و توزیع ناعادلانه سرانه های آموزشی تصریح کرد: پس از جلسه ای که در زمان حادثه پلاسکو برگزار شد، تصمیم بر این بود که اگر قرار باشد مراکز ایمن سازی شوند، مراکز درمانی و سپس فضاهای آموزشی در اولویت قرار دارند.
او ادامه داد: این مدارس در محلات کم برخوردار شهر تهران واقع شده و فرسودگی در آنها مشهودتر است. مشکلات ثبت نام دانش آموزان در مدارس دولتی نیز از جمله مسائلی است که مردم با آن درگیر هستند. ما در حوزه مدیریت شهری مسئولیت داریم که به مسائلی از این قبیل رسیدگی کنیم.
ایمنسازی مسیرهای منتهی به مدرسه در دستور کار
زهرا شمس احسان عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز در این جلسه با بیان اینکه ما نیازمند رمزگشایی دقیق از بیانیه گام دوم در خصوص آموزش و پرورش هستیم، گفت: باید در خصوص سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گام های بلندی برداشت.
وی اضافه کرد: مدل مشترک همکاری باید شکل بگیرد و گروههای در معرض آسیب را نیز مدنظر قرار دهد که از جمله میتوان به کودکان کار و خیابان اشاره کرد. در حال حاضر ۲۹ مرکز آموزشی پرتو و راه پویش با مدیریت شهرداری و مشارکت آموزش و پرورش در سطح شهر داریم و برای ساماندهی این مدارس، نیاز به مشارکت این دو نهاد داریم.
شمس احسان با بیان اینکه ۱۳ محله به صورت آزمایشی اقدامات لازم برای شهر دوستدار کودک را انجام می دهند، گفت: امن سازی مسیرهای منتهی به مدارس و استانداردسازی این مناطق در دستور کار قرار دارد که میتواند مشارکت در این زمینه بین شهرداری و آموزش و پرورش شکل بگیرد.
در ادامه مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز با تأکید بر اینکه باید از فرصت خیرین برای ساخت مدارس استفاده کرد، گفت: طرح جامع شهر تهران مصوب سال ۸۶ و ابلاغ سال ۹۰ برای توسعه آموزش و پرورش، برنامه هایی را برای ساماندهی و توسعه ساختمانهای آموزشی، مدارس و مراکز پیش دبستانی دارد که روی زمین مانده است.
مدارس کاشی آبی به مدارس غیردولتی واگذار نشوند
نرجس سلیمانی عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورا در ادامه این جلسه با اشاره به ارتباط بین ترافیک و بازگشایی مدارس اظهار کرد: با توجه به اینکه مدارس دولتی به مراکز غیردولتی واگذار شدند، چه تضمینی وجود دارد که مدارس کاشی آبی نیز به سرنوشت این مدارس دچار نشوند.
او افزود: امسال مراکز تحصیلی با تمام ظرفیت فعالیت خود را دوباره آغاز می نند، شایسته است که شهرداری تهران با تلاش بیشتری به استقبال مهرماه برود و بهبود دسترسی مسیرهای پیاده در شعاع ۵۰۰ متری مدارس مورد توجه قرار بگیرد.
سلیمانی همچنین تصریح کرد: مشکلات مرتبط با علائم راهنمایی و رانندگی و خط کشی های ترافیکی باید توسط نهادهای مربوطه انجام شود.
علی اصغر قائمی با اشاره به افتتاح مدارس مسجدمحور در پایتخت و استقبال برخی خانواده ها از این مدارس گفت: سوال من این است که آیا آموزش و پرورش ارتباط کافی را با این مدارس برقرار کرده است یا خیر؟
باید کاربری برخی مدارس را به تجاری تغییر داد
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران هم در ادامه گفت: مقاومسازی و ایمن سازی مدارس از اهمیت ویژهای برخوردار است و پیگیری این مسئله و همچنین مشارکت خیرین اهمیت دارد و شهرداری میتواند در حوزه اطلاع رسانی و تبلیغات این موضوع، همکاری لازم را با آموزش و پرورش داشته باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اعتبار ۴۵ میلیارد تومانی رسمی است، گفت: با این وجود، مناطق شهرداری در مسائل مختلف همکاری لازم را با مدارس دارند.
مهدی چمران با اشاره به کاربری مدارس خاطرنشان کرد: قرار گرفتن مدارس در خیابانهای شلوغ، اقدام مناسبی نیست که میتوان این فضاها را جابجا کرد تا بتوان از کاربری تجاری چنین فضاهایی استفاده کرد و آموزش و پرورش از فروش این فضاها منتفع شود.
نظر شما